Hamile Pilates
Hamile Pilates
HAMİLELİKTE ALETLİ REFORMER PİLATES
Uygun egzersiz programları, annenin hamilelik süresince vücudunda oluşan değişimlerle birlikte ortaya çıkabilecek komplikasyonlardan korunmasına destek olur, hamilelikte yaşanan sıkıntıları azaltır, hatta hamilelik sonrası yıllarca devam edebilen postürel (vücut duruşu ile ilgili) bozuklukları bile önler.
- Doğum sırasında rahat ıkınarak rahat bir doğum gerçekleştirirler.
- Doğum sırasında oluşabilecek yırtıklar azalır.
- Gebelikte ve sonrasında oluşan idrar kaçırma problemleri ortadan kalkar.
- Doğum sonrası uterus çok daha kolay ve hızlı toparlanır.
- Pilates, gebelikte görülebilen, hazımsızlık ve ödem gibi sorunların azalmasına yardımcı olur.
- Egzersiz sırasında zihinsel farkındalığı ve anda kalmayı sağladığı için pilates, kişide mental olarak rahatlama sağlar.
Hamile Pilates Nedir?
MALATYA HAMİLE PİLATES
Pilatesin bebeğe etkisi nedir?
Aslında burada bebekteki etki mental bir etki. Anne adayı pilates yaparak kendini buldukça, 0murgası düzeldikçe, postürü güzelleştikçe, bedeni güçlendikçe ve sayamadığımız diğer dışsallıkları kazandıkça mutlu oluyor.
Ne tür egzersizler var hamile pilatesinde, anne adayını yorar mı pilates?
Pilateste biz belli bir nabız aralığı ararız zaten kardiyo hareketler yapmadığımız için nabız hep dengede oluyor. Daha çok kan dolaşımını hızlandırıcı hareketler söz konusu ayrıca 28. haftadan sonra bar egzersizlerine geçiyoruz. Stretching var bunun yanında her egzersiz sonrası. Dolayısıyla anne adayını yormayan egzersizlerdir bunlar aksine rahatlamasını sağlar.
Hamile pilatesi ve pilates arasında ne fark var?
Pilateste ağırlık noktası karın bölgesidir; hamile pilatesinde pelvik bölgesidir. Hamilelikteki pilates aslında pilates değil egzersizdir. Hamilelikte pilatesten omurgaya dönük egzersizlerden faydalanıyoruz
Anne adayı pilatese hangi haftada başlamalıdır?
Daha önce egzersiz yapmadıysa anne adayı 14. haftada pilatese başlayabilir. Hamilelikten önce egzersiz yaptıysa ve doktor onayı varsa süreçle beraber devam edebilir. Zaten hamilelik bir hastalık değil ve anne adayı rutinine devam etmelidir. 34. haftaya gelince anne adayıyla bir ‘ohh’ çekiyoruz. Çünkü artık bebek yoğun bakım desteksiz dünyaya gelebilir. 34 ve 37. haftalar arasında da temkinli ve güvenli şekilde ilerlemeye çalışıyoruz.